Ezért zárták le a kerékpárutat az Y-hídon

Megosztás

Több miskolci Facebook csoportban is felvetődött a kérdés, hogy miért zárták le a hídon a kerékpárutat, mint kiderült azt eddig jogosulatlanul használták a biciklisek.

Egy kerékpáros felhasználó érdeklődött az egyik miskolci csoportban szerdán, hogy miért találhatók keresztbe letett betonakadályok az Y-híd bicajos hídján, mivel keddi napon ott szeretett volna átkelni rajta. Egy nappal korábban ugyanez a probléma merült fel az egyik városrész csoportjában. Bár ott a kérdező jelezte, hogy a kerékhidat csak nem hivatalosan lehetett használni, mivel félre voltak tolva a kordonok. Véleménye szerint ez azért gond, mert magán az Y-hídon történő kerekezés veszélyes, mert szűk a hely és az autósok ott is előznek.

A kérdést a terület önkormányzati képviselője válaszolta meg a bejegyzés alatt:

„A kerékpárhíd még nincs átadva, műszaki vizsgálatok, kisebb munkák még hátra vannak. Augusztus első hetén lesz az átadás, így csak akkor nyithatják meg a forgalomnak. Eddig is közlekedtek rajta úgy, hogy a terelést, akadályt arrébb pakolták. Viszont még forgalomtól elzárt terület, amit a kivitelező nyomatékosítani volt kénytelen. Ezért tették ki a betonakadályokat” – írta hozzászólásban Cseléné Figula Edina a 2. választókerület önkormányzati képviselője.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás:Boon.hu

Kapcsolódó cikkek